משכנתא גישור – מה זה ומתי זה כדאי

תוכן עניינים
משכנתא גישור – מה זה ומתי זה כדאי
משכנתא גישור – מה זה ומתי זה כדאי

נטילת משכנתא לרכישת דירה או נכס אחר מאפשרת להתגבר על הבעיה המשמעותית ביותר ברכישת נכס – בעיית המימון. ואולם לא אחת קורה שהרוכשים נכנסים לבעיה של תזמון. מחד גיסא הם מצאו את הנכס המתאים. מאידך, הם לא יכולים להשיג את ההון הנדרש לביצוע העסקה במועדים המתוכננים.

משכנתא גישור היא, במקרים כאלה, הפתרון המתאים ביותר. מהי בעצם משכנתא לצורך גישור? באילו מצבים עשויים הרוכשים הפוטנציאלים להיתקל בצורך לקחת הלוואה מהסוג האמור? מה הפרוצדורה לקראת משכנתא כזאת? מתי מסתיימת הלוואת גישור? בשורות הבאות נעסוק בהרחבה בדרך לסיים עסקת רכישה של נדל"ן גם כשלא התפתחו תנאים מתאימים לביצוע הרכישה במועד שבו אמורה העסקת הזאת להיחתם.

 

משכנתא גישור: מה זה הלוואה לגישור משכנתא?

בדרך כלל, מרבית עסקאות הרכישה של בתים או דירות נחתמים בין בעלי בתים המעוניינים למכור אותם לבין רוכשים פוטנציאליים המעוניינים לרכוש אותם. לרוב הרוכשים מדובר בנכס שאמור לשמש אותם למגורים ואין להם לא נכס נוסף וגם לא סכום כסף גדול וחופשי שיוכל לשמש אותם לצורך סגירת העסקה.

כתוצאה, הם תלויים לחלוטין בכסף שיתקבל עבור מכירת הנכס שלהם. עם זאת, במועד סגירת העסקה הם עדיין לא הספיקו למכור את הנכס שלהם ולממש אותו, ולכן אין ברשותם מספיק כסף להשלים את העסקה. במקרים מהסוג הזה, משכנתא גישור היא הפתרון הנכון והמתאים ביותר. ההלוואה הזאת מאפשרת לרוכשים להעביר כסף למוכרים ולמכור את הנכס שלהם בלי להזדרז ולסגור עסקה שלא מיטיבה איתם.

 

רוצים לקבל משכנתא בתנאים שתמיד חלמתם?

חייגו עכשיו: 077-996-5636

 

מתי עולה הצורך בנטילת הלוואת גישור או משכנתא גישור?

הצורך בנטילת משכנתא גישור עשוי להתעורר בין השאר במצבים הבאים:

  1. פער זמנים בין רכישת נכס למכירת נכס אחר: במקרה שהבית או הדירה השייכים למי שמעוניינים לרכוש נכס נדל"ן עדיין לא נמכר, אבל מצד שני הם כבר מצאו את מה שהם רוצים ומעוניינים להשלים את הרכישה.
  2. קבלה צפויה של סכום כסף גדול: אם לרשות הרוכשים עומד סכום כסף גדול שאמור להגיע, אבל מועד ההגעה שלו רחוק מהמועד שבו אמורה עסקת הרכישה להיחתם. מצב כזה אמור להיווצר, למשל, אם לרשות הרוכשים קיים סכום כסף שאמור להשתחרר, פיצויי פיטורין או סכום שאמור להתקבל בירושה אחרי ביצוע צו ירושה וחלוקת הכספים בין היורשים.
  3. כסף ששייך לרוכשים המצא אצל צד שלישי: סכום כסף גדול שנמצא אצל צד שלישי ואמור לחזור לרשות הרוכשים בתוך טווח זמן נראה לעין – שבועות או חודשים.

 

לרוב, המצבים שתוארו לעיל מייצגים את כלל המצבים האפשריים, שבעקבותיהם עלול להתעורר הצורך בנטילת הלוואת גישור לצורך משכנתא. מאליו מובן שהגוף שאמור להלוות את הכסף יעשה זאת רק בתנאי שיעמדו לרשותו בטחונות מתאימים ולאחר בדיקה יסודית של המצב.

 

על משכנתא גישור והתנאים שבהם ניתן לקבל אותה

הלוואת גישור היא הלוואה לכל דבר ועניין, פירוש הדבר הוא שהלווים ישלמו ריביות על ההלוואה ואת כל העמלות הכרוכות בהקצאת אשראי והקמת הלוואה בסכומי כסף משמעותיים. לרוב, משכנתא גישור היא למעשה הלוואת בלון שבה משלמים הלווים את הריבית על מלוא סכום ההלוואה בכל חודש.

מבחינת המלווים, ההון שלהם מובטח באמצעות הערת אזהרה על הנכס החדש שנרכש. מצד שני, הם מקבלים את מלוא הריבית עבור ההלוואה בכל חודש. מבחינת הרוכשים, מדובר בעסקה שהיא הרבה יותר טובה מאשר לנסות ולצבור כסף לצורך רכישת דירה, וגם לשלם שכר דירה שהוא עצמו לוקח חלק ניכר מההכנסה נטו של הרוכשים. להלן תנאי ההלוואה האפשריים:

  • ריבית: לרוב, בסכומים גבוהים ואם לבנק יש הערת אזהרה על הנכס, הריביות הנהוגות בהלוואת בלון למשכנתא נעות סביב ריביות המשכנתא המקובלות. מטבע הדברים הן תהיינה גבוהות יותר, אבל הנושא אמור להיסגר במשא ומתן של הלווים עם הבנק או המוסד הפיננסי המלווה את הכסף.
  • טווח זמן: בדרך כלל, טווח הזמן של משכנתא גישור איננו ארוך. הטווח הזה יכול לנוע בין כמה שבועות לבין כמה חודשים.
  • שיטת ההחזר: בדרך כלל מדובר כאמור בהלוואת בלון, שבו הלווים מחזירים בכל חודש את מלוא הריבית על מלוא הסכום כך ניתן לסגור את ההלוואה בכל זמן נתון בלי הרבה פרוצדורה.
  • הצמדה: בדומה למשכנתא, אפשר לקחת הלוואת בלון בריבית קבועה לא צמודה או בריבית משתנה עם הצמדה למדד.

 

משכנתא גישור: מהי הפרוצדורה לקראת הלוואת גישור ומתי היא מסתיימת

הפרוצדורה לקראת הלוואת גישור דומה במקרים רבים לפרוצדורה לקראת קבלת משכנתא. זה אומר שיש צורך בהערכת שמאי לנכס ויש צורך לרשום עבורו הערת אזהרה בטאבו. אפשר לומר בזהירות שבמקרים כאלה, הרוכשים לקחו למעשה שתי משכנתאות – אחת שממשיכה להיות משולמת עבור הנכס שטרם נמכר, ואחת בצורת משכנתא גישור. אם על הנכס שאמור להימכר אין משכנתא, מצבם של הרוכשים טוב יותר.

יכולים לקחת הלוואה כזאת בעלי נכסים שסגרו עסקת רכישה של בית חדש, אבל טרם סיימו את המכירה של הבית הקודם.

המשכנתא מגשרת על פער הזמנים בין הרכישה למכירה. למעשה, ההלוואה הזאת מונעת מצב שבו הרוכשים החמיצו הזדמנות לרכוש את הבית שרצו, רק כי לא הספיקו למכור קודם את הבית הישן שלהם.

למעשה, אין תשובה ברורה לשאלה הזאת. הדבר תלוי במידה רבה אם מחירי הדירות נמצאים בעליה או הם יציבים, בהון העצמי של הלווים ומה ההערכה שלהם לגבי העתיד.

לכאורה מדובר בהלוואה בתנאי משכנתא, כך שהריביות אמורות להיות דומות. עם זאת, הלוואה כזאת נסגרת באופן פרטני בין הבנק לבין הלווים.

יועץ המשכנתאות שלנו
משכנתא טיל - לוגו

מחפשים ייעוץ משכנתאות?
השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בטיל.

כתבות נוספות בנושא
שתפו אותנו